Upcycling Barskab EJdesigns Mahogni Lilla Tapet

Vildt unika barskab

På min terrasse har jeg længe haft en stor, høj mahogni skænk stående.

Allerede da jeg fik den var den godt ramponeret og lågerne i den ene side havde fået en skade, så de bandt forfærdeligt. Måske hang det sammen med, at nogen havde prøvet at male den hvid og gjort et rigtigt dårligt stykke arbejde. På en tur til Irland havde jeg i et byggemarked fundet en skøn rulle tapet i lilla leopard print med sølv effekter. Jeg besluttede mig for, at det skulle være hoved elementet i det barskab jeg ville lave af skænken.

Dette er et af de indlæg hvor jeg ikke har nogle billeder af arbejdet undervejs, fordi jeg blev grebet af projektet og det gode vejr. Jeg skulle dog alligevel mene, at det er til, at finde ud af fremgangsmåden.

EJdesigns Barskab af genbrugt Mahogni Skænk

 

Først blev de store skabe i siderne skåret væk med en stiksav.

Herefter blev understellet med ben skruet af og skåret til, så det passede til det resterende skab.

Jeg overvejede kort, om siderne kunne bruges som de var og evt. lave listerne om til holdere til vinglas på en eller anden måde, men besluttede i stedet, at save nye sider ud af en rest MDF plade, samt en bagkant. Dette blev limet og skruet på og hullerne blev spartlet.

Så skar jeg en buet hylde til skabet og limede et gammelt spejl indeni på bagvæggen.

Til sidst satte jeg benene på igen og så var skabet klar til at blive malet.

Jeg malede en farve af gangen og afdækkede de steder hvor der var risiko for, at blande farverne.

De sorte dele er malet med træmaling og rulle, mens de lilla og guldfarvede dele er malet med spraymaling.

Til sidst limede jeg tapet på siderne med almindelig træmaling og trimmede kanterne med en hobbykniv, da limen var helt tør,

 

Et helt fantastisk barskab havde nu set dagens lys.

Som jeg før har nævnt, kan man let ændre udtryk og stil ved hjælp af farver, så man behøver selvfølgelig ikke arbejde med panter print og lilla farver. En afdæmpet bar i lyse farver kan bestemt også være flot.

 

Barskabet kan købes her

Join the discussion...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *