EJdesigns kaffebønner på coffee station

Coffee-station

Jeg ved egentlig ikke hvad

en coffee-station hedder på dansk, Kaffebord har jo en helt anden betydning, så det kan ikke bruges. Men en coffee-station er et møbel man kan have stående i køkkenet eller hvor man nu synes det passer ind. På det har man f.eks instant kaffe, kopper, sukker osv, så det står klar imens det samtidig pynter.

Min skønne kæreste

kom hjem med et skab til mig en dag. Det manglede ben og topplade og nogen havde prøvet at male det med hvidpigmenteret lak. På nogle af fladerne vel at mærke. Jeg var med det samme klar over, at det skulle være et projekt med kalkmaling, da skabet havde nogle fine detaljer, som ville gøre sig godt sammen med kalkmaling. Se opskriften på kalkmaling hér. Jeg overvejede om skabet skulle laves til et sminkebord med spejl, men besluttede mig for en coffee-station, fordi jeg elsker god kaffe.

EJdesigns gammelt skab

EJdesigns Coffee-station maletEfter at have aftørret og støvsuget skabet grundigt, samt overfladeslebet de lakerede områder, malede jeg skabet med en pensel. Det er vigtigt at bryde overfladen på gammel maling/ lak, så ny maling hæfter ordentligt. Da det meste af skabet var rå træ, var det ikke nødvendigt at gøre det over det hele.

Jeg malede skabet 2 gange og satte nogle gamle ben fra en box-madras under det.

 

 

 

Så lavede jeg kaffebønner på hylden og toppen af skabet, med god gammeldags kartoffeltryk. Nogle gange er det godt at holde det simpelt 🙂

 

 

 

 

Bordpladen er lavet af en træplade med fliser på. Disse er en rest italienske fliser, fra da vi renoverede badeværelse. De er sat fast med fliseklæb (læs instruktion på pakken) og fugerne er rent faktisk også lavet med fliseklæb. Sørg for, at tørre alt overskydende fliseklæb af fliserne inden det størkner.

 

EJdesigns Coffee-station overfør tekst

 

Næste skridt var, at overføre tekst på toppen af skabet.

Se hvordan du overfører tekst hér.

 

 

EJdesigns slid eller distress projekt

EJdesigns Coffee-station skuresvamp

Inden jeg lakerede skabet med mat lak, brugte jeg en skuresvamp til at give skabet et slidt look. Kalkmaling er ret porøst, så en skuresvamp er nok til, at lave effekter med. Hvis du tænker på hvor det mon ser rigtigt ud at slibe, skal du prøve at forestille dig hvor projektet vil blive slidt når man bruger det, går forbi det og flytter det. Det er lige præcis dér du skal slibe indtil du synes det ser rigtigt ud. Start med lidt slibning og arbejd dig frem til det perfekte resultat.

 

EJdesigns Coffee station frontEJdesigns coffee station topEJdesigns coffee station åben

 

Tænk sig, at et gammelt udsmidt skab kan blive til sådan en flot coffee-station 🙂

Join the discussion...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *